Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la hramul Mănăstirii Antim

Mănăstirea Tuturor Sfinților din inima Bucureștilor, cunoscuta ctitorie a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, își va sărbători duminică hramul. Sfânta Liturghie la această mare sărbătoare va fi săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Sâmbătă, 9 iunie, de la ora 17:00 vom săvârși slujba de Priveghere în cinstea Duminicii Tuturor Sfinților ca hram al Sfintei noastre mănăstiri și vom ține slujba de Priveghere până în jurul orelor 21:00. În data de 10 iunie, duminică, începând cu ora 09:30 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia slujba Sfintei Liturghii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi”, a declarat pentru TRINITAS TV Protos. Vicențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim.

Mănăstirea Antim din Capitală a fost construită între anii 1713-1715, prin strădania Sfântului Antim Ivireanul, pe atunci Mitropolit al Ungrovlahiei, după planurile întocmite chiar de acesta.

„Ctitoria Sfântului Antim a început în data de 24 iulie 1713. Sfântul Antim a terminat ansamblul arhitectonic al mănăstirii în 1715. Chiar din anul acela Sfântul Antim a închinat biserica și mănăstirea Duminicii Tuturor Sfinților. Este un hram mai puțin cunoscut, mai puțin întâlnit. Originile sale le recunoaștem de pe timpul împăratului Leon Bizantinul în secolul al IX-lea în care împăratul zidește o biserică dăruind bisericii acest hram, al Duminicii Tuturor Sfinților”, a mai precizat Protos. Vicențiu Oboroceanu.

Așezământul monahal își mai serbează hramul și pe 27 septembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente