Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Antibiotice Iași

În cursul după amiezii de ieri, 15 octombrie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat SC. Antibiotice SA din Iași. Aceasta societate a sprijinit și sprijină multiple activități misionare ale Bisericii Ortodoxe Române, motiv pentru care directorul general al unității, Ioan Nani, a primit din partea Părintelui Patriarh Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”:

„Este o instituție simbol, foarte importantă pentru demnitatea noastră românească și pentru ajutorarea poporului, fiindcă aici sunt medicamente folositoare, fabricate în țară având prețuri accesibile pentru oameni. Ca simbol de binecuvântare, de apreciere și de recunoștință pentru că ne ajutați din punct de vedere misionar cu Centrul de Presă BASILICA dorim să vă oferim o distincție și anume ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” în care este reprezentat Sfântul Ștefan cel Mare, aici în icoană. Sfântul Ștefan este sfântul luptător, apărător al Moldovei și al creștinătății în secolul al XV-lea”, a spus Preafericirea Sa.

Directorul General al SC Antibiotice SA Iași, domnul Ioan Nani a mulțumit pentru distincția primită și a prezentat noutățile referitoare la activitatea unității, după cum ne informează „Radio TRINITAS.

„Antibiotice SA este o societate importantă pentru România. Preafericirea Voastră ați înțeles de mult acest lucru, ne-ați sprijinit tot timpul, ne-ați protejat și noi am simțit această protecție și, sigur, ne-am simțit încurajați în demersurile noastre de a fi mai buni în fiecare zi, decât în ziua care a trecut. Anul acesta noi vom da în folosință o secție nouă de producție în care investim 2-3 milioane de euro. O să o punem în funcțiune în luna noiembrie și sigur, nu știm când drumurile Preafericirii Voastre se vor mai îndrepta spre Iași, dar noi de pe acum vă invităm, când veți putea, să sfințiți secțiile noi pe care noi le facem. Sigur, am vorbit și cu Înaltpreasfințitul Teofan și mi-a promis că va veni să sfințim aceste secții. Ne-am gândit, în semn de apreciere față de faptul că acum trei ani Preafericirea Voastră ați fost și ne-ați sfințit „Centrul de studii și cercetare”, pe care noi l-am redenumit între timp „Centrul de studii și cercetare Sfânta Parascheva” a declarat domnul Ioan Nani.

La final toți cei prezenți au umărit un film în care a fost prezentată activitatea companiei Antibiotice Iași în cei 55 de ani de existență, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente