Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicos și Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor

Sâmbătă, 25 octombrie 2008, la Reședința patriarhală din București, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit pe Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicos și Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, aflat într-o vizită în România – însoțit de o delegație de ierarhi și preoți – la invitația Episcopiei Armene din țara noastră.

La întrevedere au mai participat Înaltpreasfințitul Părinte Dirayr Mardichian, Arhiepiscopul Bisericii Armene din România, Excelența Sa Domnul Eghise Sarkisian, Ambasadorul Armeniei în România și Domnul Varujan Vosganian, Președintele Uniunii Armenilor din România.

Cei doi Întâistătători au evidențiat relațiile tradiționale dintre cele două Biserici, în acest context fiind menționate vizita Sanctității Sale Karekin al II -lea în România în anul 2000, precum și vizita fericitului întru adormire Părintele Patriarh Teoctist în Armenia în anul 2001. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat necesitatea intensificării relațiilor dintre cele două Biserici, pentru o mărturie comună a valorilor creștine în lumea secularizată de astăzi.

Patriarhul României a oferit în dar Sanctității Sale Karekin al II – lea, Catolicos și Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, o icoană cu Sfântul Dionisie Exiguul ( cel Smerit), părintele erei creștine, canonizat la ultima ședință a Sfântului Sinod ( 8-9 iulie 2008), împreună cu Sfântul Ierarh Iachint de Vicina și Sfântul Neagoe Basarab, Domnitorul Țării Românești.

În cadrul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat Domnului Varujan Vosganian Ordinul Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, clasa I, pentru susținerea constantă a activităților Bisericii Ortodoxe Române.

La finalul întâlnirii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Sanctitatea Sa Karekin al II – lea s-au rugat pentru odihna sufletului vrednicului de pomenire Părintele Patriarh Teoctist, la mormântul său din Catedrala patriarhală.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…