Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe domnul Peter Wigglesworth, Secretar al Societăților Biblice Unite pentru Europa și Orientul Mijlociu

Astăzi, 4 septembrie 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe domnul Peter Wigglesworth, Secretar al Societăților Biblice Unite (SBU) pentru Europa și Orientul Mijlociu și domnul Dominique Donzelot, coordonator de management al SBU. La întrevedere a mai participat părintele diacon prof. dr. Ioan Caraza, Secretar general al Societății Biblice Interconfesionale din România (SBIR), organizație din care face parte și Biserica Ortodoxă Română.

Domnul Peter Wigglesworth a mulțumit pentru primire și și-a exprimat speranța continuării colaborării rodnice pe care Societățile Biblice Unite o au cu Societatea Biblică Interconfesională din România, încă de când aceasta a devenit membră (1994), în traducerea și editarea Sfintei Scripturi pentru creștinii din România. În acest sens, Secretarul General al Societăților Biblice Unite pentru Europa și Orientul Mijlociu a menționat, în mod special, sprijinul constant primit din partea Editurii și Tipografiei Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat activitatea pe care Societățile Biblice Unite o desfășoară în țara noastră prin Societatea Biblică Interconfesională din România și a subliniat că lectura și interpretarea Sfintei Scripturi trebuie să reprezinte o preocupare constantă în viața Bisericii. În acest context, Preafericirea Sa a amintit despre faptul că Ziarul Lumina, cotidianul Patriarhiei Române, publică în fiecare număr pericopa evanghelică a zilei, cu un scurt comentariu. În același timp, în programele Radioului și Televiziunii TRINITAS se acordă o atenție specială emisiunilor de explicare și interpretare a Sfintei Scripturi, într-un limbaj accesibil tuturor, emisiuni care se bucură de o audiență largă în rândul ascultătorilor și telespectatorilor.

Preafericirea Sa consideră că este necesară publicarea unei ediții a Bibliei care să includă, pe lângă note și explicații patristice și liturgice, și comentarii pastorale cu referire la viața cotidiană, care, în societatea din ce în ce mai secularizată de astăzi, ar fi de mare ajutor pentru credincioși și, în mod special, pentru cei tineri.

Reprezentanții Societăților Biblice Unite au apreciat această propunere și au ținut să reamintească faptul că această organizație are scopul de a sprijini Bisericile membre în slujirea lor pastoral-misionară și social-culturală.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente