Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul Secretar General al Consiliului Mondial al Bisericilor

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat Excelenței Sale Dr. Olav Fykse Tveit, Secretar General ales al Consiliului Mondial al Bisericilor, următorul mesaj de felicitare:

Excelența Voastră,

Cu ocazia alegerii dumneavoastră ca Secretar General al Consiliului Mondial al Bisericilor, vă felicităm și vă adresăm urări călduroase de succes în noua dumneavoastră calitate.

Rugăm pe Dumnezeu să vă întărească în activitatea dumneavoastră, fiind încredințați că veți contribui la o mai bună cooperare între Bisericile creștine și la promovarea valorilor creștine autentice în dialogul Consiliului Mondial al Bisericilor cu restul lumii.

Cu salutări în Domnul nostru Iisus Hristos,

†Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Născut la 24 noiembrie 1960, în localitatea Haugesund, Norvegia, Excelența Sa Dr. Olav Fyske Tveit a fost ales Secretar General al Consiliului Mondial al Bisericilor la sfârșitul lunii august, urmând să preia această responsabilitate la data de 10 ianuarie 2010, atunci când își va încheia misiunea actualul Secretar General Excelența Sa Dr. Samuel Kobia (ales în anul 2003).

Excelența Sa Dr. Olav Fyske Tveit face parte din comunitatea luterană din Norvegia, iar în anul 2002 a fost ales membru și moderator al Grupului de lucru din cadrul Forumului Consiliului Mondial al Bisericilor privind relațiile între Israel și Palestina.

Înființat în anul 1948, Consiliul Mondial al Bisericilor este o federație de Biserici și comunități bisericești, care are în prezent 349 de membri din peste 110 țări, reprezentând aproximativ 560 milioane de creștini: ortodocși, anglicani, baptiști, luterani, metodiști, reformați și alte denominațiuni creștine. Biserica Ortodoxă Română este membră a Consiliului Mondial al Bisericilor din anul 1961.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…