Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Maramureș

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se află, începând de astăzi, 29 iunie 2012, într-o vizită canonică în Episcopia Maramureșului și Sătmarului, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian. Preafericirea Sa a ajuns în această după-amiază la aeroportul internațional Baia Mare unde a fost așteptat de ierarhi ai Bisericii noastre, dar și de către autoritățile locale și centrale care au venit pentru a lua binecuvântare de la Patriarhul României.

Alte informații a oferit reporterul Radio TRINITAS, Aurel Moisiuc: „De la aeroport vizita s-a mutat la Poarta Maramureșului Voievodal din localitatea Mara, locul unde maramureșenii își primesc orice oaspete de seamă care le trece pragul. De-a lungul Văii Izelor precum și în Poienile Izei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost așteptat în fiecare parohie de către credincioși îmbrăcați în straie tradiționale, precum și în cântări de tulnice și bucium la fiecare poartă a credincioșilor din aceste parohii”.

Mâine, Patriarhul României va sfinți noul lăcaș de cult cu hramul ‘Soborul celor doisprezece Apostoli’ din incinta Mănăstirii Bârsana.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…