Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Maramureș

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se află, începând de astăzi, 29 iunie 2012, într-o vizită canonică în Episcopia Maramureșului și Sătmarului, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian. Preafericirea Sa a ajuns în această după-amiază la aeroportul internațional Baia Mare unde a fost așteptat de ierarhi ai Bisericii noastre, dar și de către autoritățile locale și centrale care au venit pentru a lua binecuvântare de la Patriarhul României.

Alte informații a oferit reporterul Radio TRINITAS, Aurel Moisiuc: „De la aeroport vizita s-a mutat la Poarta Maramureșului Voievodal din localitatea Mara, locul unde maramureșenii își primesc orice oaspete de seamă care le trece pragul. De-a lungul Văii Izelor precum și în Poienile Izei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost așteptat în fiecare parohie de către credincioși îmbrăcați în straie tradiționale, precum și în cântări de tulnice și bucium la fiecare poartă a credincioșilor din aceste parohii”.

Mâine, Patriarhul României va sfinți noul lăcaș de cult cu hramul ‘Soborul celor doisprezece Apostoli’ din incinta Mănăstirii Bârsana.

Comentarii Facebook


Știri recente