Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în a cincea zi a vizitei canonice în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat astăzi, 20 aprilie, Catedrala Arhiepiscopală din Toledo unde a fost primit de către Don Braulio Rodríguez Plaza, Arhiepiscop de Toledo și Primat al Spaniei. Tot astăzi, Preafericirea Sa a vizitat Parohia Ortodoxă Română „Acoperământul Maicii Domnului” din Toledo unde a fost întâmpinat de zeci de credincioși.

Mai multe amănunte aflăm de la reporterul Radio TRINITAS, Aurel Moisiuc care a fost prezent la evenimentele de astăzi: „Cea de-a cincea zi a vizitei canonice în Episcopia Spaniei și Portugaliei a delegației Bisericii Ortodoxe Române a început astăzi, 20 aprilie, cu vizitarea Catedralei Arhiepiscopale din Toledo. Aici, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române împreună cu: Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale; Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei; Preasfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei; Preasfințitul Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe a Europei Occidentale și Meridionale, au fost întâmpinați de către Don Braulio Rodrigruez Plaza, Arhiepiscop de Toledo și Primat al Spaniei. A urmat apoi vizitarea Catedralei și a Reședinței Arhiepiscopale din Toledo, precum și o mică recepție organizată de către Primat. A urmat apoi vizitarea Parohiei ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din Toledo unde zeci de credincioși români și spanioli au venit pentru a întâmpina delegația Bisericii Ortodoxe Române. Aici Preafericirea Sa a felicitat pe credincioși și a evidențiat rolul de misionari pe care îl au în Regatul Spaniei. Vizita canonică în Episcopia Spaniei și Portugaliei se va încheia mâine, 21 aprilie, când delegația Bisericii Ortodoxe Române se va întoarce în țară”.

Comentarii Facebook


Știri recente