Preafericitul Părinte Patriarh Daniel efectuează o vizită pastorală în Arhiepiscopiile Sibiului și Alba Iuliei

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2008, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită pastorală în Arhiepiscopiile Sibiului și Alba Iuliei.

Sâmbătă, 29 noiembrie 2008, după o slujbă de Te Deum oficiată în catedrala mitropolitană din Sibiu (ora 9.30), în Aula Mitropolit Ioan Mețianu (ora 10.00), va avea loc festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Șaguna a Universității Lucian Blaga din Sibiu.

În continuare, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va participa la Simpozionul organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea Mitropolitului Andrei Șaguna. Simpozionul se va încheia cu o slujbă de pomenire oficiată la mormântul de la Rășinari al vrednicului de pomenire mitropolit al Ardealului, Andrei Șaguna (ora 12.30).

Duminică, 30 noiembrie 2008, Ziua de sărbătorire a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, ora 9.30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

De la ora 18.30, în Aula Magna Părintele Dumitru Stăniloae a Facultății de Teologie Ortodoxă, va avea loc ceremonia decernării titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Ceremonia va fi urmată de întâlnirea Patriarhului României cu reprezentanții românilor din Diaspora, participanți la cea de a XII-a ediție a Congresului Spiritualității Românești (ora 19.30).

Luni, 1 decembrie 2008, Ziua Națională a Românei, de la ora 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

De la ora 12.00, pe podiumul special amenajat în fața Catedralei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va oficia slujba de Te Deum la Ziua Națională a României, în cadrul căreia vor fi pomeniți eroii români care au înfăptuit la Alba Iulia în urmă cu 90 de ani unitatea națională a românilor într-un singur stat (1918-2008).

Slujba de Te Deum va fi urmată de participarea la festivitatea de dezvelire a statuilor Regelui Ferdinand și a Reginei Maria și la parada militară organizată la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României (ora 13.00).

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente