Preafericitul Părinte Patriarh Daniel efectuează o vizită canonică în Mitropolia Moldovei și Bucovinei în perioada 7 – 13 septembrie 2009

Începând de astăzi și până duminică, 13 septembrie 2009, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, efectuează o vizită canonică (statutară) în Mitropolia Moldovei și Bucovinei, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei. După cum informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române, mâine, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, în cursul dimineții, Părintele Patriarh va oficia slujba de sfințire a bisericii Schitului cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” – Poiana lui Ioan, al Mănăstirii Sihăstria, și va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sihăstria (județul Neamț), vatră monahală unde Preafericirea Sa a intrat în monahism în anul 1987. După-amiază, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va sfinți pictura bisericii Seminarului teologic de la Mănăstirea Neamț, cu hramul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”.

Miercuri, 9 septembrie 2009, Patriarhul României va oficia slujba de sfințire a capelei stăreției Mănăstirii Neamț, iar a doua zi, 10 septembrie, va sfinți Corpul B al Casei Pelerinul din cadrul Centrului Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul” – Mănăstirea Durău.

Sâmbătă, 12 septembrie 2009, Patriarhul va vizita Mănăstirea Miclăușeni (județul Iași) și va sfinți Casa socială „Maica Macrina” a mănăstirii. Tot aici va avea loc și un Te Deum, cu prilejul împlinirii a doi ani de la alegerea Preafericirii Sale în demnitatea de patriarh al Bisericii noastre, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor.

Duminică, 13 septembrie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. Sfânta Liturghie va fi urmată de festivitatea de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie, cu titulatura de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, urmare a hotărârii Sfântului Sinod luată în ședința de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

După-amiază, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va vizita Catedrala „Înălțarea Domnului” din Bacău, unde va adresa un cuvânt de binecuvântare preoților și credincioșilor prezenți și va înălța o rugăciune pentru odihna sufletului vrednicului de pomenire Episcopul Ioachim Mareș al Hușilor, înmormântat în această catedrală.

Comentarii Facebook


Știri recente