Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cetățean de onoare al Municipiului Satu Mare

În timpul vizitei de ieri, 1 iulie 2012, de la Catedrala ortodoxă din Satu Mare, Patriarhul României a primit din partea Consiliului Local titlul de Cetățean de onoare al Municipiului Satu Mare.

După cum a precizat Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Justin Sigheteanul, decernarea titlului este urmare a faptului că este o onoare această vizită la Satu Mare pentru prima dată a unui patriarh al Bisericii Ortodoxe Române și titlul survine la dorința sătmărenilor.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru acordarea titlului și a oferit în dar o icoană de argint aurit, numită Prodromița, de la Schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos. Icoana este o reproducere a unui original din secolul al XIX-lea și reprezintă, după cum a afirmat Preafericirea Sa, o legătură cu românii din afara granițelor țării, cu Sfântul Munte Athos.

Evenimentul de la Satu Mare încheie vizita canonică desfășurată pe parcursul a trei zile de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române în Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…