Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit pictura capelei Seminarului Teologic din Iași

Pictura capelei Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, a fost sfințită astăzi, 17 octombrie, de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

După ce a sfințit locul viitoarei Biserici închinată Sfântului Maxim Mărturisitorul și Sfântului Grigore Palama, din cadrul Parohiei Munteni Copou, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și delegația care l-a însoțit au oprit la Seminarul Teologic „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, unde Preafericirea Sa a oficiat slujba de sfințire a picturii din capela cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, după cum ne informează Părintele Bogdan Țifrea, redactor șef la Radio Trinitas.

Cu această ocazie racla cu moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul a fost adusă spre închinare la capela Seminarului Teologic din Iași.

Seminarul Teologic din Iași a fost înființat în vremea mitropolitului Veniamin Costachi, în 1803, funcționând la Mănăstirea Socola, însă după mulți ani, acesta și-a întrerupt activitatea. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în 1995 a fost reînființată această instituție teologică, după ce, cu puțin timp înainte, a fost reînființată și Facultatea de Teologie din Iași.

Lucrările de construcție a noii clădiri în care funcționează astăzi Seminarul Teologic din Iași au început, la inițiativa, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în 2001, după ce, în 1998, a fost binecuvântat locul pe care va fi construită. Ultima etapă în construcția Seminarului Teologic „Sfântul Vasile cel Mare” a fost pictarea capelei închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…