Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit Galeriile Cuvântul Vieții

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a sfințit astăzi, 29 septembrie 2012, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, cu prilejul aniversării a 5 ani de slujire patriarhală a Preafericirii Sale, Galeriile Cuvântul Vieții din București.

Preafericirea Sa a arătat la finalul slujbei de sfințire necesitatea acestui magazin de obiecte bisericești: ‘Acest magazin era necesar ca să concentrăm micile magazine pe care le avem în oraș într-unul mai mare și să ne încadrăm în testamentul Mitropolitului Nifon care a lăsat în documentele sau actele așezămintelor Nifon, așezăminte de care aparține și acest edificiu, ca el să fie folosit pentru educație creștină, pentru a forma duhovnicește pe tineri și pe adulți. Prin carte bisericească, dar și prin artă se transmite simțământul aprecierii dreptei credinței și al frumuseților Ortodoxiei. Ortodoxia nu este numai adevărată, ci și frumoasă, pentru că Slava lui Dumnezeu nu poate fi decât o frumusețe eternă’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…