Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit Corpul B al Casei Pelerinului de la Mănăstirea Durău

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit, astăzi, 10 septembrie, Corpul B al Casei Pelerinului de la Mănăstirea Durău din județul Neamț, informează Radio TRINITAS. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei canonice pe care Preafericirea Sa o efectuează în Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Slujba a fost săvârșită de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, alături de care s-au aflat: Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și Preasfințitul Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului. Au participat preoți consilieri din cadrul Centrului eparhial Iași, preoți din Protopopiatul Ceahlău, maicile de la Mănăstirea Durău și pelerini aflați în stațiune.

La finalul slujbei, Preafericitul Părinte Daniel a oferit o icoană cu Sfântul Vasile cel Mare pentru clădirea binecuvântată. Apoi, Preafericirea Sa i-a felicitat pe toți cei care au contribuit la realizarea lucrărilor de modernizare efectuate la această instituție, subliniind importanța și necesitatea Centrelor pastoral-misionare. A urmat hirotesia întru protosinghel a părintelui ieromonah Hariton Negrea, duhovnicul Mănăstirii Durău.

Lucrările de reparație ale Corpului B ale Casei Pelerinului s-au desfășurat în ultimii trei ani și au constat în schimbarea acoperișului și modernizarea camerelor.

Comentarii Facebook


Știri recente