Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit, astăzi, biserica Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” din București

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit, astăzi, 23 aprilie, cu prilejul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, biserica Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” din București. Sute de pompieri și de credincioși civili din Sectorul 5 al Capitalei și din celelalte zone ale Bucureștiului au participat la slujba de sfințire a noii bisericii cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș.

Lucrările de construcție la acest locaș de cult au început în urmă cu 7 ani. Piatra de temelie a fost pusă în anul 2002, la sărbătoarea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, de către Preasfințitul Părinte Episcop Sebastian Ilfoveanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, credincioși, cadre militare și civili. Inițiativa înălțării acestui sfânt locaș a aparținut adormitului întru Domnul, General de brigadă Corneliu Stoicheci. Biserica a fost construită prin purtarea de grijă a Domnului General Aurel Udor, Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Municipiului București, și al Asociației „Dealul Spirii”, care a gestionat fondurile necesare. Pictura în frescă și mozaicurile au fost executate de către pictorul Cătălin Băluț, iar împodobirea bisericii cu cele necesare oficierii sfintelor slujbe s-a făcut prin donații din partea a numeroși credincioși.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți la sfințirea acestui locaș de cult. Preafericirea Sa a evidențiat că ridicarea bisericii din curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” din București prin osteneala pompierilor este un act ce va rămâne în veșnicie.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente