Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Duminica Sfinților Români”, din Arhiepiscopia Bucureștilor

Biserica Ortodoxă Română prăznuiește astăzi, 21 iunie, în Duminica a II-a după Rusalii, pe toți sfinții români, care au viețuit în credința ortodoxă pe teritoriul patriei noastre de la începutul erei creștine, împlinind Evanghelia lui Hristos. Cu acest prilej, Mănăstirea „Duminica Tuturor Sfinților Români” din localitatea ilfoveană Popești-Leordeni și-a sărbătorit hramul.

Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a insistat asupra înțelesurilor duhovnicești ce reies din lectura evanghelică (Matei 4, 18-23: Chemarea primilor Apostoli) de la Sfânta Liturghie din Duminica a II-a după Pogorârea Duhului Sfânt (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – fragment, 1). Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a amintit o parte dintre sfinții români, martiri, mărturisitori, ierarhi și cuvioși teologi sau sihaștrii, cunoscuți și necunoscuți, canonizați și necanonizați, subliniind că aceștia sunt rugători pentru noi în ceruri și ne ajută în ispite, în prigoană și în celelalte încercări (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – fragment, 2).

În cadrul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire a ctitorului acestui așezământ monahal din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

Postul Naşterii Domnului: Resurse

Vă oferim mai multe resurse digitale pentru a parcurge perioada de postire cu folos duhovnicesc.  Postul Crăciunului, care a început în data de 15 noiembrie, amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul…