Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârșit Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Samurcășești din județul Ilfov

Astăzi, 14 octombrie, în ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva, Mănăstirea Samurcășești din județul Ilfov și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Mihail al Australiei și Noii Zeelande și Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul de învățătură, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit credincioșilor despre modelul de smerenie și pocaință pe care ni-l oferă pericopa din Evanghelia după Luca, citită astăzi în cadrul Sfintei Liturghii, care relatează ungerea Mântuitorului de către femeia păcătoasă.

Tot astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a resfințit biserica mare a Mănăstirii Samurcășești. Evenimentul a fost prilejuit de implinirea în acest an a două secole de la începerea construirii acestui lăcaș de cult. Așezământul monahal mai are două hramuri: Sfânta Treime și Adormirea Maicii Domnului.

Cu prilejul hramuluil Mănăstirii Samurcășești, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit acestui așezământ monahal un veșmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva. Acest lăcaș de cult din județul Ilfov a adăpostit, în anul 1944, în timpul celui de-al doilea război mondial, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente