Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala patriarhală, cu prilejul sărbătoririi hramului acesteia

Sfinții Împărați Constantin și Elena, prăznuiți astăzi, 21 mai, de Biserica Ortodoxă, sunt ocrotitorii Catedralei patriarhale. Cu acest prilej, Catedrala Patriarhală și-a serbat hramul.

Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, pe un podium special amenajat lângă Catedrala patriarhală. În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a subliniat rolul pe care l-a avut Sfântul Împărat Constantin în viața Bisericii (cf. Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – fragment 1). Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a menționat și că Sfinții Împărați întocmai cu Apostolii reprezintă pentru noi modele de iubire creștină manifestată în fapte (cf. Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – fragment 2).

La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat distincții și diplome de vrednicie persoanelor care s-au implicat în activitățile social-filantropice ale Patriarhiei Române.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente