Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt de învățătură în Duminica a VI-a după Rusalii în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală

În Biserica Ortodoxă Română s-a citit astăzi, 4 iulie, pericopa evanghelică de la Matei, capitolul IX, versetele de la 1 la 8, care prezintă vindecarea slăbănogului din Capernaum, adus la Mântuitorul de prietenii săi.

În cuvântul de învățătură rostit în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat învățăturile ce reies din această pericopă evanghelică: „Evanghelia care s-a citit astăzi ne arată că trebuie să avem grijă de cei suferinzi din jurul nostru și să-i ajutăm. Și astfel făcând noi devenim mâinile iubirii lui Hristos și simțim adevărul că Biserica este Trupul tainic al lui Hristos prin care El lucrează în lume alinând suferința, dând speranță oamenilor după ce primesc vindecare de păcate prin iertarea păcatelor și vindecarea de boli prin ridicarea din boală sau din suferință”, informează Radio TRINITAS.

Ajutorul acordat slăbănogului de cei patru prieteni este un model de prietenie necondiționată, a mai adăugat Patriarhul României: „Acești oameni care îl aduc pe cel paralizat la Iisus Hristos pentru a-l vindeca se văd în chip simbolic toți slujitorii Bisericii care se roagă pentru bolnavi și toți preoții de caritate din spitale și toți medicii și toți asistenții medicali și toate asistentele medicale și toate persoanele care îngrijesc de bolnavi fie acasă, fie în spitale, fie în centre medicale de recuperare. Toți aceștia sunt simbolizați prin oamenii care l-au adus pe cel bolnav la Hristos spre a fi vindecat. Felicităm astăzi pe toți cei care au grijă de bolnavi și care îi ajută să-și aline suferința sau îi ajută să primească vindecarea prin rugăciune și prin știință medicală, prin veghe, prin toată grija manifestată față de omul în suferință care adesea nici nu se mai poate ruga de prea multă suferință”.

Comentarii Facebook


Știri recente