Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita Excelenței Sale Domnul Alexander Ciurilin, Ambasadorul Federației Ruse în România, 26 august 2009

În ziua de 26 august 2009, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelența Sa Domnul Alexander Ciurilin, Ambasadorul Federației Ruse în România.

În cadrul întrevederii, Excelența Sa Domnul Alexander Ciurilin a făcut Preafericirii Sale o prezentare a vizitei pastorale pe care Sanctitatea Sa Părintele Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a efectuat-o în Ucraina, în perioada 27 iulie – 5 august 2009. Domnul Ambasador a apreciat această vizită pastorală în Ucraina ca fiind o reușită, în primul rând prin contribuția adusă la promovarea unității între cele două popoare ortodoxe, în contextul dezbinării bisericești din această țară.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru prezentare și a apreciat hotărârea Sanctității Sale Părintele Patriarh Kiril de a efectua o vizită pastorală în Ucraina la începutul slujirii sale patriarhale, care, așa cum reiese și din relatările mass-media, a avut un efect benefic în susținerea unității și comuniunii în Biserica Ortodoxă Rusă. Patriarhul României a mai subliniat faptul că, în societatea contemporană pluralistă în care se pune accent mai mult pe libertate decât pe unitate, Biserica este instituția care, prin misiunea ei, îndeamnă la armonie, pace și reconciliere.

Preafericirea Sa a mai menționat faptul că, în timpul recentelor vizite canonice întreprinse la eparhiile ortodoxe românești din Europa Centrală și Occidentală, a remarcat relațiile frățești de conlucrare și comuniune dintre comunitățile ortodoxe din diaspora ortodoxă.

La încheierea întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis Sanctității Sale Părintele Patriarh Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii, prin intermediul Ambasadorului Federației Ruse în România, un mesaj de felicitare și prețuire pentru activitatea sa pastoral-misionară și pentru eforturile de promovare a unității ortodoxe pe plan local și universal.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente