Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita Excelenței Sale Doamna Ayșe Sinirlioglu, Ambasadorul Republicii Turcia în România

În ziua de 22 mai 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelența Sa Doamna Ayșe Sinirlioglu, Ambasadorul Republicii Turcia în România.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat doamnei ambasador date despre vizita pe care o va desfășura, în fruntea unei delegații a Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 27 mai – 2 iunie 2009, la Istanbul, Ankara și în Capadocia. Preafericirea Sa a reliefat importanța acestei vizite, și pentru că între Dobrogea (fosta provincie Scytia Minor) și Capadocia au existat legături spirituale intense încă din sec. al IV-lea, legături care au continuat și în secolele următoare, fapt evidențiat chiar și de titlul de „Locum tenens al Tronului Cezareei Capadociei” acordat mitropolitului țării Românești iar, mai apoi, Patriarhului României.

Doamna ambasador a salutat această inițiativă și a considerat că întâlnirile cu diferite personalități religioase și autorități civile, precum și cea cu membri comunității ortodoxe românești din Turcia vor fi tot atâtea prilejuri de a înțelege mai bine realitățile sociale și religioase ale țării sale.

Au mai fost discutate aspecte ale experienței Turciei în domeniul turismului și a modului în care, prin pelerinaje făcute în diferite locuri din această țară, credincioșii ortodocși români pot cunoaște și evalua istoria creștinismului din această parte a lumii.

Comentarii Facebook


Știri recente