Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita Ambasadorului Republicii Macedonia la București

Tot astăzi, 6 noiembrie 2008, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe Excelența Sa domnul Ljupco Arsovski, Ambasadorul Republicii Macedonia la București, în vizită de prezentare.

Excelența Sa a mulțumit pentru primire și a prezentat diferite aspecte ale vieții social-politice și religioase din Republica Macedonia. În acest sens, dl. ambasador Ljupco Arsovski a subliniat rolul esențial al Bisericii Ortodoxe din țara sa în păstrarea identității naționale, culturale și spirituale, ținând cont de complexitatea relațiilor istorice dintre popoarele din peninsula Balcanică.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat necesitatea intensificării cooperării între popoarele din această regiune, precum și a comuniunii dintre Bisericile Ortodoxe, pentru o mărturie comună mai susținută, în contextul lumii secularizate de astăzi.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…