Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita Ambasadorului Regatului Belgiei la București

În ziua de 6 noiembrie 2008, la Reședința patriarhală din București, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe Excelența Sa domnul Leo D’aes, Ambasadorul Regatului Belgiei la București, în vizită de prezentare.

Excelența Sa a subliniat faptul că, deși este de scurt timp în misiune diplomatică în România, țară aflată în plin proces de integrare în Uniunea Europeană, a remarcat rolul important pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat că țara noastră poate învăța din experiența altor state membre ale Uniunii Europene, dar, în același timp, poporul român poate contribui la îmbogățirea Europei unite, din punct de vedere cultural și spiritual. În acest sens, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române l-a informat pe domnul ambasador despre demersurile Patriarhiei Române pentru buna funcționare a Biroului său de reprezentare pe lângă instituțiile europene, de la Bruxelles.

În timpul întrevederii, au mai fost abordate aspecte care privesc, pe de o parte, importanța reafirmării tradiției creștine a Europei, iar, pe de altă parte, necesitatea intensificării dialogului intercultural și interreligios, subliniindu-se, în același timp, contribuția cultelor religioase în promovarea păcii sociale și în apărarea demnității umane.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente