Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg

Astăzi, 28 august 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit pe Excelența Sa Domnul Ambasador Stelian Stoian, Reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg.

La întrevedere au mai participat Părintele Dr. Sorin Șelaru, Directorul Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene și Părintele Dr. Vasile Iorgulescu, parohul comunității ortodoxe române Sfântul Ioan Botezătorul de la Strasbourg.

Domnul Ambasador Stelian Stoian a mulțumit pentru primire și a făcut o scurtă prezentare a activității Reprezentanței Statului român pe lângă Consiliul Europei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat activitatea Reprezentanței diplomatice a Statului român pe lângă Consiliul Europei și a exprimat speranța unei bune colaborări cu Reprezentanța Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene.

În acest context, au fost discutate aspecte organizatorice ale unei viitoare vizite a Patriarhului României la Consiliul Europei și la celelalte instituții europene de la Strasbourg.

În cadrul discuției, s-a convenit asupra intensificării demersurilor autorităților române pe lângă Consiliul Europei pentru respectarea drepturilor și libertăților românilor din unele țări membre ale acestui organism european cu sediul la Strasbourg.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente