Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit la Reședința Patriarhală delegația Bisericii Evanghelice din Germania

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit astăzi, 15 martie, la Reședința Patriarhală, delegația Bisericii Evanghelice din Germania care a participat la cea de-a XII-a întâlnire frățească cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române. În cadrul întâlnirii au fost subliniate rezultatele reuniunii desfășurate zilele trecute la Mănăstirea Brâncoveanu, precum și proiectele comune referitoare la românii din Germania.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, Eminența Sa, Episcopul Martin Schindehutte, șeful delegației Bisericii Evanghelice din Germania: „Am discutat și am înțeles care este întâi de toate misiunea Bisericii în lumea de astăzi și mai ales care este mărturia Bisericilor noastre într-o lume secularizată din țările în care trăim. Sperăm ca următoarea întrunire de dialog să aibă loc peste doi sau probabil trei ani și am învățat din această întrunire de dialog și am devenit mai conștienți care este misiunea Bisericii de astăzi și din aceasta să putem mijloci cu mai multă intensitate mărturia Bisericii în lumea de astăzi. Am stabilit pentru următoarea întrunire de dialog tema ‘Biserica cea una a lui Hristos – sfințenia și sfințirea’, întrunire care va avea loc în Germania. Întâlnirea cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost foarte plăcută. Cu acest prilej am schimbat impresii despre dialogul pe care l-am purtat și, de asemenea, am schimbat unele idei comune teologice și am mai discutat despre mărturia comună a Bisericii noastre în lumea de astăzi”.

Dialogul dintre cele două Biserici a fost inițiat în urmă cu 31 de ani. Tema ultimei întâlnirii de la Sâmbăta de Sus a fost: „Apostolicitatea Bisericii și mărturia ei în Europa de astăzi”.

Detalii despre ce s-a discutat a oferit pentru TRINITAS TV, părintele doctor Viorel Ioniță, Secretar General interimar al Conferinței Bisericilor Europene (K.E.K.): „Discuția care s-a purtat a fost într-adevăr foarte deschisă și foarte apropiată. De ambele părți a fost subliniată dorința mai întâi de toate de a continua acest dialog, iar în același timp dorința de apropiere dintre cele două Biserici. Delegația germană a apreciat această întrunire de la Sibiu drept foarte fructuoasă și încununată cu succes, dar după discuția pe care am avut-o astăzi cu Preafericitul Părinte Patriarh cei delegați au socotit că acesta a fost punctul culminant al întrunirii noastre din România. După această întrunire dialogul s-a încheiat în această rundă”.

Următoarea întâlnire frățească va avea loc în Germania. Tema acesteia va fi: „Biserica cea una a lui Hristos – sfințenia și sfințirea”.

Comentarii Facebook


Știri recente