Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit colindători la Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit astăzi, 22 decembrie, două grupuri de colindători, în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei.

Primul grup de colindători a fost Corala „Cantate Domino”, formată din 15 persoane, a Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Zlătari, din București, după care a urmat grupul vocal instrumental „Suflet bucovinean”, format din 25 de elevi din Pârteștii de Jos, județul Suceava, coordonați de d-l profesor Negrea Bogdan.

După interpretarea colindelor tradiționale, colindătorii au primit daruri din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care a remarcat momentul de astăzi ca fiind o expresie a Programului catehetic „Alege Școala”.

„Dorim să apreciem inițiativa domnului profesor Negrea Bogdan care a organizat această corală misionară. Prin aceasta dânsul ne arată cât de importantă este ora de Religie, atât pentru păstrarea, promovarea, cultivarea și îmbogățirea credinței noastre ortodoxe românești, cât și pentru păstrarea identității noastre românești, artistice, culturale, lingvistice și mai ales păstrarea portului românesc, costumelor populare și dansurilor. În general, poporul exprimă, după slujba din Biserică, bucuria din Biserică”, a spus Preafericirea Sa, după cum informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente