Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezidat lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei

Membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei s-au întrunit astăzi, 20 mai, la Reședința Patriarhală din București. Pe agenda întâlnirii se află analiza textelor pentru slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iachint, Mitropolitul Țării Românești, sărbătorit la 28 octombrie, precum și pentru slujbele vecerniei și utreniei ale Sfântului Ierarh Bretanion al Tomisului.

De asemenea, este analizată propunerea Arhiepiscopiei Dunării de Jos de înființare în municipiul Galați a Mănăstirii de călugărițe cu hramurile „Sfântul Ioan Gură de Aur” și „Sfânta Cuvioasă Macrina”. Vor fi desemnați și membrii clerici în Consistoriul mitropolitan, dintre propunerile făcute de Adunările eparhiale recent constituite ale Eparhiilor sufragane Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, informează Radio TRINITAS.

Ședința de lucru este prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. În cuvântul de deschidere Preafericirea Sa a mulțumit ierarhilor prezenți pentru susținerea Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române: „Voiam să exprim această mulțumire în prezența reprezentanților mass-media ai Centrului de Presă BASILICA, deoarece, deși trecem prin vremuri grele din punct de vedere financiar, conștiința coresponsabilității și cooperării misionare prin mijloacele de comunicare în masă este destul de vie. Sigur, ea poate fi amplificată, intensificată, dar o simțim ca pe o lucrare comună, frățească, o lucrare la nivel de Mitropolie și la nivel de Patriarhie, încât noi în general dorim ca în activitățile și vizitele noastre în eparhii să facem din contribuția diferitelor eparhii la susținerea activităților misionare ale Patriarhiei un criteriu de prioritate. Vom merge cu prioritate în acele eparhii care susțin lucrarea misionară a Patriarhiei. Nu excludem și pe ceilalți, dar lista de așteptare este făcută pe baza priorităților de susținere misionară. Și aceste lucruri trebuie cunoscute, încât numai prin solidaritate și cooperare putem influența în bine credincioșii noștri, pentru a fi și ei solidari și mai ales clerul Bisericii noastre”.

Comentarii Facebook


Știri recente