Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezidat lucrările sinaxei stareților și starețelor din Arhiepiscopia Bucureștilor

Stareții și sterețele așezămintelor monahale din Arhiepiscopia Bucureștilor s-au întâlnit, astăzi, 19 octombrie, la Mănăstirea ilfoveană Samurcășești, informează TRINITAS TV. Membrii sinaxei au participat, dimineață, la Sfânta Liturghie oficiată în biserica cu hramul Sfânta Treime de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. După slujbă, Maica Eufimia Popa, stareța Mănăstirii Țigănești, a fost hirotesită stavroforă.

Lucrările au fost prezidate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În deschidere, Preafericirea Sa le-a vorbit celor prezenți despre rolul Sfântului Vasile cel Mare în organizarea vieții monahale, dar și despre rolul monahului în societatea contemporană.

În cadrul întâlnirii a fost susținut un referat despre viața monahală la Sfântul Vasile cel Mare și la ceilalți Părinți Capadocieni. De asemenea, a fost lansat albumul „Pridvoare ale Cerului. Mănăstirile și Schiturile din Arhiepiscopia Bucureștilor”, apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente