Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat la punerea pietrei de temelie a Așezământului „Sfântul Apostol Andrei”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat ieri, 20 iulie 2008, de sărbătoarea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, la Sfânta Liturghie, oficiată în noua biserică cu hramul „Sfântul Ilie” a parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci” din cartierul Titan și a oficiat slujba de binecuvântare pentru începerea lucrărilor Așezământului socio-diaconal „Sfântul Apostol Andrei” al parohiei.

Sărbătoarea de ieri a început cu Sfânta Liturghie, săvârșită de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți. Aceasta a fost precedată de oficierea slujbei aghiezmei cu care, pentru a se putea sluji, din încredințarea Părintelui Patriarh, s-a stropit și binecuvântat biserica.

Pentru strădaniile duhovnicești de a întemeia o parohie, precum și pentru osârdia filantropică, concretizată în multe acțiuni sociale îndreptate către cei neputincioși din comunitate, părintele paroh Ilie Costescu a primit distincția onorifică de sachelar. Slujba hirotesiei a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, după Sfânta Liturghie.

În cuvântul de felicitare, adresat parohului și credincioșilor care se ostenesc să ridice aceste locașuri de rugăciune și slujire lui Dumnezeu și oamenilor , Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că, atunci când „noi zidim o biserică, lucrăm împreună cu Preasfânta Treime. Adevăratul constructor este Dumnezeu, care folosește mâinile constructorilor omenești și mâinile celor care ajută cu bănuțul lor, cu rugăciunea lor, cu munca lor pentru zidirea bisericii. Această lucrare, făcută de noi, oamenii, o oferim Lui Dumnezeu așa după cum aducem la biserică prescura și vinul, ca rod al conlucrării omului cu harul lui Dumnezeu”.

După acest moment a urmat slujba de sfințire a pietrei de temelie a noului așezământ socio-diaconal „Sfântul Apostol Andrei”, care se va afla în curtea exterioară a bisericii.

Cu acest prilej, Părintele Patriarh a arătat cât de important este pentru viața Bisericii să existe, deodată, Liturghie și filantropie: „În Liturghie, noi arătăm dragostea față de Dumnezeu prin rugăciune, iar în filantropie, în opera de caritate, arătăm dragostea față de aproapele, prin fapte bune”.

Noul așezământ, care va avea cinci etaje, va include un cămin de bătrâni cu ședere permanentă, având o capacitate de 40 de locuri, și o policlinică ce va asigura asistența medicală a bătrânilor și va susține financiar activitățile centrului. ( Sursa: Ziarul Lumina)

Comentarii Facebook


Știri recente