Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat astăzi la sărbătoarea hramului mănăstirii Duminica Sfintilor Români

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat astăzi, 29 iunie a.c., la sărbătoarea hramului mănăstirii Duminica Sfinților Români din comuna Popești Leordeni, din județul Ilfov.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Alături de sute de credincioși, la Sfânta Liturghie au participat și angajații Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.

În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a evidențiat însemnătatea zilei de astăzi pentru întreaga creștinătate, pentru Biserica Ortodoxă Română, pentru mănăstirea Duminica Sfinților Români, dar și pentru Institutul Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, Preafericirea Sa a vorbit despre semnficația zilei de 29 iunie, când creștinătatea îi sărbătorește pe cei doi mari Apostoli, Sfinții Petru și Pavel, precum și despre valoarea spirituală a prazicului Sfinților Români, hramul mănăstirii și al Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române. În finalul cuvântării Sale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a anunțat că, în cadrul viitoarei ședințe a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, vor fi propuși spre canonizare alși trei sfinți români.

De asemenea, Preafericirea Sa a oferit Diplome de Onoare și distincții de vrednicie ostenitorilor Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.

Tot astăzi, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul a dat citire deciziei patriarhale nr.6/2008, privind acordarea celui de-al doilea hram mănăstirii Duminica Sfinților Români din Popești Leordeni – „Sărbătoarea Sfântului Cuvios Teoctist”, cu data de prăznuire 3 septembire, în memoria ctitorului ei, vrednicul de pomenire, patriarhul Teoctist.

Comentarii Facebook


Știri recente