Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea Radu Vodă din București

Ieri, 9 noiembrie a.c., Mănăstirea Radu Vodă din București și-a serbat cel de-al doilea hram, „Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina, făcătorul de minuni”. Cu acest prilej, credincioșii, prezenți în număr foarte mare, au putut să se închine la moaștele sfântului, așezate în baldachinul din curtea mănăstirii. Evenimentul a fost marcat de prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a oficiat slujba Sfintei Liturghii, în sobor arhieresc, alături de Preasfințitul Mihail, Episcopul românilor din Australia și Noua Zeelandă, și de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar Patriarhal.

În cadrul Sfintei Liturghii, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ținut un cuvânt de învățătură prin care a explicat înțelesurile duhovnicești ale Evangheliei după Luca, care relatează minunea învierii fiicei lui Iair. În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Patriarh a hirotonit întru diacon pe monahul Onufrie, pe seama Mănăstirii Radu Vodă.

La finalul slujbei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a oferit starețului mănăstirii, arhimandritul Nectarie Șofelea, un exemplar din noua ediție a Liturghierului îndreptat și albumul aniversar „Colina bucuriei”, care face referire la istoricul Catedralei patriarhale. La rândul său, starețul Nectarie Șofelea a înmânat Patriarhului Daniel medalia jubiliară „Radu Vodă”, emisă cu ocazia împlinirii a 440 de ani de la ctitorirea sfântului lăcaș, și albumul-monografie „Cetatea bucuriei”, care prezintă istoricul Mănăstirii Radu Vodă, veche vatră monahală bucureșteană.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 262/ 10 noiembrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente