Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat slujba de sfințire a bisericii Schitului Poiana lui Ioan

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi a oficiat, astăzi, 8 septembrie, slujba de sfințire a bisericii Schitului cu hramurile Înălțarea Sfintei Cruci și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul de la Poiana lui Ioan, schit ce aparține de Mănăstirea Sihăstria. Sfințirea a avut loc în contextul vizitei canonice pe care Preafericirea Sa o efectuează, de ieri, în Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

La sfârșitul slujbei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt în care a vorbit credincioșilor despre tradiția ce există în Biserica Ortodoxă ca în ziua de sfințire credincioșii, bărbați și femei, să poată intra în sfântul altar, pentru a se închina și a săruta sfânta evanghelie, sfânta cruce și sfânta masă. De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat efortul tuturor celor care au contribuit la realizarea schitului de la Poiana lui Ioan.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit, cu acest prilej, câteva daruri părintelui arhimandrit Victorin Oanele, starețul Mănăstirii Sihăstria, pentru altarul bisericii Schitului Poiana lui Ioan. Este vorba despre un set de sfinte vase, o sfântă cruce de binecuvântare, Liturghierul, ediția nouă, și „Sinaxarul Sfinților Capadocieni”.

Schitul de la Poiana lui Ioan a fost construit între anii 1995-2009. Lucrările au fost realizate prin grija obștii monahale de la mănăstirea Sihăstria.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente