Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală în ziua sărbătorii ocrotitorului său spiritual

Biserica Ortodoxă Română cinstește astăzi, 17 decembrie, pe Sfântul Prooroc Daniel. În ziua prăznuirii ocrotitorului spiritual Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. Dintre ierarhi, alături de Preafericirea Sa s-au aflat Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal și Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul său de învățătură, rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Preafericirea Sa a evocat personalitatea Sfântului Proroc Daniel.

La momentul ecteniei întreite, de după Sfânta Evanghelie, Înaltpreasfințitul Casian a rostit o rugăciune de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, din partea lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…