Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București în Duminica Floriilor

Credincioșii ortodocși sărbătoresc astăzi, 28 martie, Floriile, sărbătoare ce marchează Intrarea Domnului în Ierusalim. La Catedrala Patriarhală din București, sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Ei au venit cu ramuri de salcie pentru a reactualiza momentul Intrării Domnului în Cetatea Ierusalimului, dar și pentru a asculta cuvântul de învățătură a Părintelui Patriarh care a spus: „Evanghelia ne arată trei adevăruri mari, anume că la binefacerile lui Dumnezeu noi trebuie să răspundem cu recunoștință la bunătatea Lui, să răspundem cu multă credință și cu multă recunoștință. În al doilea rând Evanghelia ne arată că mirul de mare preț al Mariei, sora Martei și sora lui Lazăr, pe lângă recunoștință sau ca semn de recunoștință mai conține și ceva la care Maria nu s-a gândit. Și anume, prevestirea morții și îngropării Mântuitorului Iisus Hristos. În al treilea rând vedem că poporul simplu se bucură de minunile pe care Mântuitorul le face atunci când vindecă oameni, când ridică pe cei căzuți și mai ales când înviază din morți pe cei care au trecut prematur sau prea devreme din viața aceasta”.

Sărbătoarea de astăzi este în primul rând o sărbătoare a bucuriei, a menționat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Sărbătoarea de astăzi este o sărbătoare a bucuriei pentru că ea arată biruința lui Hristos asupra morții lui Lazăr și prefigurează biruința Lui asupra propriului Său trup mort. Deci, El Care a înviat pe Lazăr a spus ‘Eu sunt Învierea și viața’. Și El își va învia a treia zi după moarte propriul Său trup. Și învierea lui Lazăr și Învierea lui Hristos sunt prefigurarea, binevestirea Învierii celei de obște pe care noi o mărturisim în Crezul ortodox când spunem ‘Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie'”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente