Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie la Aubing – Munchen

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat astăzi, 11 septembrie 2011, Sfânta Liturghie la Aubing, în Munchen, pe o esplanadă special amenajată, înconjurat de un sobor de 11 arhierei, și peste 30 de preoți și diaconi. La slujbă au fost prezente numeroase oficialități, printre care și președintele Parlamentului Bavarez, doamna Barbara Stamm, Ambasadorul României în Germania, Lazăr Comănescu, Consulul General al României, doamna Brândușa Predescu, dar și numeroși credincioși români, îmbrăcați în costume populare.

Prezent la acest eveniment a fost și Arhiepiscopul Mark Arndt de Berlin al întregii Germanii din cadrul Bisericii Ruse din Afara Granițelor, dar și Episcopul-vicar, Preasfințitul Părinte Agapit de Stuttgart.

Alături de Preafericirea Sa, dintre membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-au aflat următorii ierarhi: Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

În perioada 9-12 septembrie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, efectuează o vizită canonică în Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxembourgului la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…