Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Profesor Ion Bria

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat astăzi, 20 iunie 2009, o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Profesor Ion Bria din cimitirul Mănăstirii Cernica. Ieri s-au împlinit 80 de ani de la nașterea renumitului profesor de teologie și specialist în studii ecumenice. În 2009 se împlinesc și 7 ani de la trecerea sa la cele veșnice.

După slujba de pomenire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ținut un cuvânt omagial, în care a evidențiat importanța activității și operei Părintelui Ion Bria pentru teologia românească.

Originar din localitatea Telega, județul Prahova, Părintele Ion Bria a fost ani de-a rândul profesor la catedra de Misiune și Ecumenism a Institutului Teologic din București. La slujba de pomenire săvârșită astăzi au fost prezenți membri și apropiați ai familiei, alături de cadre didactice de la Facultatea de Telogie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul” din București și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu.

Între anii 1973 -1994, Pr. Prof. Ion Bria a lucrat la Consiliul Ecumenic al Bisericilor din Geneva, fiind coordonator pentru Studii misionare ortodoxe în Comisia „Misiune și Evanghelizare”. Cea mai cunoscută lucrare a sa este ,,Tratatul de Teologie Dogmatică și Ecumenică”.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Postul Naşterii Domnului: Resurse

Vă oferim mai multe resurse digitale pentru a parcurge perioada de postire cu folos duhovnicesc.  Postul Crăciunului, care a început în data de 15 noiembrie, amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul…