Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a îndemnat credincioșii din București să participe la Pelerinajul de Florii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel i-a îndemnat pe credincioșii bucureșteni să participe sâmbătă, 27 martie, la Procesiunea de Florii.

Îndemnul a fost adresat astăzi, 25 martie, în Catedrala Patriarhală de sărbătoarea „Bunei Vestiri”: „Vă îndemnăm ca împreună cu preoții din Protoieriile 1, 2 și 3 Capitală, Ilfov Nord și Ilfov Sud să participați la această manifestare a credinței noastre și la această bucurie de a binevesti Intrarea Domnului în Ierusalim ca preînchipuire sau pregustare a Intrării Domnului în Ierusalimul ceresc. El întră în cel pământesc, trece prin suferință, prin moarte, însă prin Învierea Sa din morți se mută la viața din Ierusalimul ceresc. Adică în Împărăția Cerurilor pentru a ne pregăti nouă loc sau locuință veșnică în iubirea și lumina și slava Preasfintei Treimi”.

Manifestarea datează dinaintea regimului totalitar comunist. Timp de 70 de ani ea a fost întreruptă. În urmă cu 2 ani tradiția a fost reluată.

Procesiunea se va desfășura pe traseul: Mănăstirea Radu, B-dul Mărășești, B-dul Dimitrie Cantemir, str. Bibescu Vodă, Șerban Vodă, Principatele Unite, Ienăchiță Văcărescu, Sfânta Ecaterina, Bibescu Vodă, Dealul Patriarhiei, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…