Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a împlinit 20 de ani de Slujire Arhierească

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a împlinit astăzi, 21 februarie, 20 de ani de slujire arhierească. În Duminica Ortodoxiei din anul 1990, Arhimandritul Daniel Ciobotea primea în Catedrala Mitropolitană din Timișoara dumnezeiescul har al arhieriei, fiind numit Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu titlul de Lugojanul.

Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștiului, a spus cu această ocazie: „În această zi a Duminicii Ortodoxiei, când Preafericirea Sa împlinește 20 de ani de slujire arhierească, ne gândim la propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu credincioșilor, cu timp și fără timp, în toată această perioadă. Ne gândim la faptul că Preafericirea Sa l-a reprezentat pe Hristos, îl prezintă pe Hristos lumii și îl reprezintă în toată lucrarea sacerdotală. Multele sale preocupări, atât în Moldova cât și la București, ni-l arată ca pe un următor al Părinților Bisericii față de care a arătat întotdeauna o autentică fidelitate, față de învățătura Bisericii Ortodoxe pe care a prezentat-o tuturor, vorbindu-le cu atâta inspirație despre frumusețea netrecătoare a ortodoxiei”, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…