Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotesit întru duhovnic 22 de preoți

Douăzeci și doi de preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost hirotesiți duhovnici. Evenimentul a avut loc astăzi, 20 octombrie, în Reședința Patriarhală. Slujba a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care la finalul slujbei a vorbit celor prezenți despre responsabilitatea ce revine în parohie.

„Avem nevoie de duhovnici echilibrați, înțelepți, cu discernământ. Discernământul este cea mai mare calitate a unui duhovnic, dreapta socoteală, cum spun Sfinții Părinți, evitarea extremelor și în ceea ce privește asprimea și în ceea ce privește îngăduința. Trebuie aleasă calea care duce la mântuire, nu la delăsare. Trebuie multă grijă cu această Sfântă Taină care nu poate fi făcută în mod superficial și nici nu poate fi tratată în mod mecanic. Să-i învățăm pe credincioși să se spovedească în timpul anului, nu numai la marile sărbători și atunci în grabă ca să scape ușor. Dacă nu se spovedesc cum trebuie nu li se iartă păcatele. Nu se fură iertarea, ci se cere cu lacrimi și se pregătește prin pregătire duhovnicească”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează TRINITAS TV.

De asemenea, Preafericitul Părintele Patriarh Daniel a vorbit noilor duhovnici despre Sfânta Taină a Spovedaniei.

„Trebuie să fim buni cunoscători ai Sfintei Scripturi, ai Sfintei Tradiții a Bisericii și în același timp buni cunoscători ai sufletului omului care dorește mântuirea. Scopul duhovniciei este mântuirea sufletului și creșterea duhovnicească a celor pe care Dumnezeu ni i-a încredințat să-i păstorim pe calea mântuirii. Mare nevoie este de duhovnicul-rugător, deoarece nu este suficient să-i dai un sfat bun pe care poate să-l găsească și într-o carte, nu e suficient să-i faci dezlegare rapidă dacă nu te și rogi pentru cel care trebuie să se îndrepte. Rugăciunile duhovnicului pentru fiii duhovnicești sunt foarte necesare, deoarece mulți oameni știu ce au de făcut, dar nu mai au puterea să pună în practică ceea ce li s-a cerut. Și atunci rugăciunile părintelui duhovnicesc sau ale duhovnicului pentru penitenți, pentru cei ce se pocăiesc sunt foarte necesare. De aceea, trebuie să notăm să-i avem în rugăciunile noastre pe cei care se spovedesc la noi”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Preoții hirotesiți astăzi au promovat examenul de duhovnicie, susținut la sediul Arhiepiscopiei Bucureștilor, în cursul acestei dimineți.

Comentarii Facebook


Știri recente