Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotesit întru duhovnic 11 preoți și 3 ieromonahi din Arhiepiscopia Bucureștilor

La sediul Arhiepiscopiei Bucureștilor a avut loc astăzi, 26 martie, examenul de duhovnicie. Examenul a fost organizat pentru preoții tineri hirotoniți care nu puteau spovedi pe credincioși.

Mai multe detalii a oferit, pentru Radio TRINITAS, înaintea examenului, părintele Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „La acest examen s-au înscris 13 preoți și urmează ca după ce vor susține examenul în fața comisiei la ora 13:00 să aibă loc hirotesia în Paraclisul Reședinței Patriarhale. Este foarte important acest examen, deoarece tinerii preoți urmează ca să meargă în parohii și au nevoie nu doar de o pregătire teoretică, ci au nevoie să fie și oameni duhovnicești, oameni care să poată îndruma și să poată călăuzi pe calea care duce către Hristos și către mântuire, dezlegând și învățând dreapta credință pe credincioșii care le-au fost încredințați”.

După examen, 11 preoți și 3 ieromonahi din Arhiepiscopia Bucureștilor au primit hirotesia întru duhovnic. Slujba a fost oficiată, în Paraclisul Reședinței Patriarhale, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La sfârșitul slujbei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus celor hirotesiți: „Sunteți la început acum, dar este important să arătăm iubire milostivă din parte lui Dumnezeu pentru oameni. Trebuie să ne bucurăm când îi vedem că ei vin să se spovedească și să se elibereze de un trecut apăsător și să pună început bun pentru o viața duhovnicească”, informează TRINITAS TV.

Au fost hirotesiți preoții care au fost declarați admiși în urma evaluării cunoștințelor teoretice și a calităților duhovnicești individuale care a fost făcută dimineață de către o comisie prezidată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Noii duhovnici au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și diploma de hirotesie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…