Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost primit la Slobozia, cu prilejul ceremoniilor de întronizare a noului Episcop al Sloboziei și Călărașilor

Sute de preoți și credincioși din Slobozia l-au întâmpinat astăzi, 27 iunie, cu pâine, sare și flori pe Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, însoțit de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcop ales al Sloboziei și Călărașilor.

Cu acest prilej, la Catedrala episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia s-a oficiat o slujbă de Te Deum. În cuvântul rostit, Preafericirea Sa a mulțumit celor prezenți pentru primirea făcută.

A urmat deplasarea la Centrul eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, unde Preafericitul Părinte Daniel a prezentat noului chiriarh Reședința episcopală și Centrul social „Damaschin Episcopul”. În această seară, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu și Preasfințitul Părinte Episcop Mihail al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande au vizitat Muzeul Agriculturii din Slobozia și biserica de lemn cu hramul „Bunavestire”, aflată în incinta acestui muzeu.

Slujba de întronizare a noului Episcop al Sloboziei și Călărașilor va fi oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, mâine, 28 iunie, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, după otpustul Sfintei Liturghii.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente