Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost primit în această seară în Eparhia Romanului

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va participa mâine, 13 septembrie, la festivitatea de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie. Sărbătoare a debutat în această seară cu slujba de Te Deum, oficiată cu prilejul primirii Preafericitului Părinte Daniel în Eparhia Romanului, informează Radio TRINITAS.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat la Catedrala episcopală din Roman de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Romanului, de numeroși preoți și credincioși. În Catedrala „Sfânta Cuvioasă Paraschiva” din Roman a fost oficiată, apoi, o slujbă de Te Deum, moment la care au participat mai mulți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Epifanie, Episcopul Buzăului și Vrancei, Preasfințitul Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Andrei Făgărășeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Romanului.

La finalul slujbei, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a adresat un mesaj de bun-venit Patriarhului României și a subliniat importanța pe care vizita Preafericitului Părinte Daniel o are pentru această eparhie.

A urmat discursul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a mulțumit pentru primirea de care a beneficiat la Roman și a făcut câteva referiri la actul de ridicare în rang de Arhiepiscopie a Episcopiei Romanului, subliniind că acest act trebuie privit ca un gest de recunoștință față de realizările din cei 601 ani de existență a eparhiei.

După momentul din Catedrala episcopală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împreună cu soborul de ierarhi, preoți și diaconi, a mers și a sfințit complexul de vile al Centrului eparhial Roman.

Urmează ca, mâine dimineață, imediat după încheierea Sfintei Liturghii oficiată pe esplanada Catedralei „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, să aibă loc festivitatea de ridicare a Eparhiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie, cu titulatura Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente