Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a deschis lucrările Colocviului Academiei Internaționale de Științe Religioase

La Palatul Patriarhiei din București a început astăzi, 26 august, Colocviul anual al Academiei Internaționale de Științe Religioase. Discuțiile au ca temă „Cuvântul lui Dumnezeu” și se vor întinde pe durata a patru zile.

În cuvântul de binecuvântare din deschiderea lucrărilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre importanța temei aflată în dezbatere: „Tema Colocviului ‘Cuvântul lui Dumnezeu’ este un subiect central atât pentru reflecția teologică, cât și pentru viața Bisericii. Cele douăsprezece expuneri variate care structurează acest Colocviu, arată bogăția, importanța și actualitatea subiectului. Cuvântul lui Dumnezeu este Logosul divin și veșnic care revelează Taina lui Dumnezeu cel Unul și Trinitar și care a creat lumea în vederea unei comuniuni veșnice cu El. Cuvântul lui Dumnezeu este Cuvântul care S-a făcut Trup pentru a ne salva din robia morții și pentru a ne dărui viața veșnică, pacea și bucuria Sfintei Treimi. Pentru această motivație, conținutul Bibliei este Taina Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu care S-a făcut Om pentru ca oamenii să devină fii ai lui Dumnezeu după har. De aceea, pentru Sfinții Părinți ai Bisericii, a ignora Sfintele Scripturi înseamnă a ignora sau a nu cunoaște pe Iisus Hristos”.

Academia Internațională de Științe Religioase a fost fondată în anul 1966 și funcționează în cadrul Institutului Internațional de Științe Teoretice cu sediul în Bruxelles. Instituția a fost creată cu scopul de a stabili contacte între teologi de naționalități și tradiții creștine diferite.

Comentarii Facebook


Știri recente