Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ajuns aseară la Mănăstirea Durău

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns aseară la Mănăstirea Durău, informează Radio TRINITAS. Preafericirea Sa a sosit la acest așezământ monahal însoțit de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de Preasfințitul Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului.

După momentul întâmpinării Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române a fost oficiată o slujba de Te Deum în biserica Mănăstirii Durău. La finalul slujbei, Preafericitul Părinte Daniel a rostit un cuvânt în care și-a exprimat bucuria de a reveni în mijlocul acestei obști monahale ce are o intense activitate misionară. La rândul său, maica stareță Raisia a adresat un cuvânt de bun venit Preafericitului Părinte Daniel. Preafericitul Părinte Daniel a oferit Mănăstirii Durău o cruce de binecuvântare și câteva cărți și albume apărute sub egida Patriarhiei Române.

În cursul zilei de astăzi Patriarhul României, împreună cu Înaltpreasfințitul Teofan și Preasfințitul Calinic al Argeșului și Muscelului vor sfinți corpul B al Casei pelerinului de la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Cuvios Daniil Sihastru” de la Mănăstirea Durău.

Comentarii Facebook


Știri recente