Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de condoleanțe familiei poetului Grigore Vieru

În urma trecerii la cele veșnice a poetului Grigore Vieru, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat familiei îndurerate următorul mesaj de condoleanțe:

Îndurerată familie,

Îndoliată adunare,

Vestea trecerii la cele veșnice a poetului Grigore Vieru, simbol al apărării identității sufletului românesc prin cultură și credință în fața încercărilor vremurilor, a îndurerat inimile românilor de pretutindeni.

Luptător neînfricat pentru libertatea și drepturile românilor, susținător al conștiinței de neam și al valorilor creștine universale, omul de cultură Grigore Vieru rămâne permanent în memoria vie a Ortodoxiei românești, al cărui fiu duhovnicesc s-a considerat dintotdeauna. Într-o lume multiculturală amenințată de pericolul dezbinărilor, patriotul Grigore Vieru și-a dedicat întreaga viață idealului păstrării unității românești prin credință, limbă și cultură, dar și cooperării între popoare și culturi diferite.

În aceste momente grele pentru familie și pentru toți cei ce l-au cunoscut și prețuit, adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească și îi încredințăm de întreaga noastră compasiune, rugând pe milostivul Dumnezeu să odihnească sufletul poetului Grigore Vieru întru Împărăția Sa împreună cu drepții, iar pe cei îndurerați să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obște și a iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos Cel Răstignit și Înviat.

Cu părintești binecuvântări și condoleanțe pentru familia îndoliată,

+ DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Trupul neînsuflețit al regretatului Grigore Vieru a fost depus astăzi, 19 ianuarie 2009, la biserica Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău, care aparține de Mitropolia Basarabiei. Poetul Grigore Vieru va fi înmormântat marți, 20 ianuarie 2009, în cursul după-amiezii, la cimitirul central din strada Armenească, municipiul Chișinău.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…