Preafericitul Părinte Patriah Daniel va participa la inaugurarea Casei Memoriale „Dumitru Stăniloae” din localitatea Vlădeni, județul Brașov

Astăzi, de la 10:45, are loc inaugurarea Casei Memoriale „Dumitru Stăniloae” din localitatea Vlădeni, județul Brașov. Această ceremonie va fi prezidată de Preafericitul Părinte Patriah Daniel, care vizitează în aceste zile Mitropolia Ardealului. Tot astăzi, de la ora 12:00, la Biserica „Sf. Nicolae” – Șchei se va săvârși slujba de Te Deum, iar Preafericirea Sa va vizita în Șcheii Brașovului prima Școală românească.

În program este prevăzută și vizita canonică a Patriarhului în Episcopia Covasnei și Harghitei, prilej cu care va fi sărbătorită ridicarea în rang de Arhiepiscop onorific „ad personam” a Preasfințitului Episcop Ioan Selejan. Reamintim că, în ședința din 18-19 iunie 2009, Sfândul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a acordat Preasfințitului Părinte Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei, rangul de Arhiepiscop onorific pentru activitate ierarhică pilduitoare și slujire chiriahală deosebită a Bisericii.

Mâine, 22 august 2009, începând cu ora 11:00, Patriarhul României va vizita mai multe lăcașuri sfinte: Biserica nouă „Sfânta Treime” din Întorsura Buzăului, Mănăstirile „Schimbarea la Față” din Sita Buzăului și „Sfântul Ioan Botezătorul” – Valea Mare. La ora 16:00 va fi primit în Catedrala episcopală din Miercurea Ciuc, unde se va săvârși slujba de Te Deum, urmând ca duminică, 23 august, ora 9:00, să aibă loc Sfânta Liturghie arhierească, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înființarea Episcopiei Covasnei și Harghitei și a ridicării în rangul de Arhiepiscop onorific a Preasfințitului Părinte Episcop Ioan Selejan.

Vă amintim că, începând de pe 17 august, Patriarhul României efectuează o vizită canonică în Mitropolia Ardealului, la invitația IPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

La începutul săptămânii, în Catedrala din Făgăraș a avut loc proclamarea Sfinților Brâncoveni drept ocrotitori ai municipiului Făgăraș și ai Țării Făgărașului, iar cu acest prilej, Părintele Patriarh a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Făgăraș. Pe 18 august 2009, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost prezent la festivitatea întâlnirii de 35 de ani a absolvenților Institutului Teologic Universitar din Sibiu.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente