Preafericitul Părinte Patrhiarh Daniel a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Roman

Biserica Ortodoxă Română s-a aflat astăzi în Duminica de dinaintea Înălțării Sfintei Cruci. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la Catedrala episcopală din Roman, după cum informează TRINITAS TV. În cuvântul de învățătură, Patriarhul României a explicat înțelesurile pericopei scripturistice în care este prezentată convorbirea Mântuitorului Iisus Hristos cu fariseul Nicodim. Evanghelia, spune Preafericirea Sa, ne arată deopotrivă taina crucii și taina învierii.

De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat că Sfânta Cruce nu este doar semnul suferinței, ci și al biruinței asupra suferinței și al iubirii jertfelnice.

Prin sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci comemorăm an de an la 14 septembrie două evenimente. Primul este aflarea crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos de către Sfânta Elena împărăteasa, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, și înălțarea ei solemnă în văzul tuturor de către patriarhul Macarie al Ierusalimului, în ziua de 14 septembrie 335. De asemenea, ziua de astăzi amintește de readucerea lemnului sfintei cruci de la perși, în anul 629, pe timpul împăratului bizantin Heraclius, care a depus-o în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, după ce patriarhul Zaharia de asemenea a arătat-o tuturor, la 14 septembrie 630.

Comentarii Facebook


Știri recente