Preafericitul Părinte Daniel s-a aflat ieri seară în mijlocul obștii Mănăstirii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Reședința patriarhală

După ce a participat la slujba Vecerniei de la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din cartierul Mihai Bravu, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat ieri seară în mijlocul obștii Mănăstirii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Reședința patriarhală, informează Radio TRINITAS. Aici, Preafericirea Sa a participat la slujba Privegherii, prilejuită de praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea acestui așezământ monahal.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a oferit, la final, maicii stareță Hristofora, rangul de stavroforă.

Părintele Patriarh a vorbit, apoi, despre motivele care au condus, recent, la înființarea acestei noi mănăstiri. Acest așezământ monahal, aflat sub ocrotirea sfintei „mult folositoare”, a fost înființat de curând ca „un fel de reparație morală pentru faptul că mănăstirea Schitul Maicilor din București, care purta tot hramul Cuvioasei Parascheva, a fost dărâmată de regimul comunist. Și, iată că, această nouă mănăstire din Reședința patriarhală a preluat hramul Cuvioasei Parascheva pentru această biserică, inițial închinată Sfântului Marelui Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, paraclis patriarhal din Reședința patriarhală. Dar cum recent s-a mai înființat un nou paraclis în Reședința patriarhală – Sfântul Grigorie Luminătorul, Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Daniil Sihastrul -, am considerat că acest paraclis vechi din Reședința patriarhală poate fi și mănăstire pentru cele nouă maici care lucrează aici și mențin curățenia, primesc oaspeții, invitații, mai ales membrii Sfântului Sinod. Faptul că Sfânta Cuvioasă Parascheva are un veșmânt aici și o icoană foarte frumoasă este o încurajare pentru maici la viață duhovnicească, la rugăciune zilnică și la o activitate făcută cu gândul la Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente