Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României: „Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, este un prieten al poporului român”

La Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, la Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Patriarhul Ecumenic, Sanctitatea Sa Bartolomeu și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de un sobor de 38 de ierarhi.

La finalul Sfintei Liturghii Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit Sanctității Sale pentru prezența în România.

„Mulțumim tuturor ierarhilor aici prezenți în frunte cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, care este, așa cum am spus, un părinte și un frate duhovnicesc și un prieten al poporului român. A spus ieri că nu mai știe de câte ori a fost în România, nici nu mai poate număra datele. Și cred că acesta este un semn de frățietate, de apropiere. Știm însă precis că România este a doua țară după Grecia pe care a vizitat-o cel mai mult. Noi îi adresăm invitație permanentă. Nu numărăm de câte ori a fost pentru că în comuniunea frățească nu se numără nici de câte ori a venit cineva, nici de câte ori a arătat gesturi de prețuire, fiindcă nu numărul contează, ci starea inimii, dacă este comuniune de iubire atunci este una permanentă”, a spus Preafericirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente