Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a prezentat volumul „Sfântul Antim Ivireanul. Didahii”

Patriarhul României a prezentat, astăzi, 27 septembrie, la finalul Sfintei Liturghii oficiată la Mănăstirea Antim, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal, volumul „Sfântul Antim Ivireanul. Didahii”. Volumul publicat recent la Editura BASILICA a Patriarhiei Române a fost lansat ieri, 26 septembrie, în cadrul evenimentelor organizate în cinstea Sfântului Antim la ctitoria sa din Capitală.

Preafericirea Sa a vorbit despre „Didahiile” Sfântului Antim Ivireanul, operă „care ni-l arată pe Antim Ivireanul ca pe un om foarte erudit, cunoscător al Sfintei Scripturi, al tradiției Sfinților Părinți, dar și cunoscător al operelor unor filozofi și învățați din Antichitate pe care îi citează. „Didahiile” sunt foarte folositoare întrucât ele nu arată numai sensul duhovnicesc al sărbătorilor, ci și dorința păstorului de suflete de a înnoi viața spirituală și morală a credincioșilor. El combate aici patimi omenești egoiste și, în același timp, întărește pe cei care au credință și dorință de viață sfântă și bineplăcută lui Dumnezeu”, a spus Patriarhul României.

„Didahiile reprezintă pentru noi un model de predică în care cuvântul Lui Dumnezeu din Sfintele Scripturi și din Scrierile Părinților este făcut cuvânt al vieții; lumină pentru viața creștinului în orice loc și în orice timp s-ar afla el”, a mai spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente