Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a participat astazi la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hurezi

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și-a încheiat astăzi vizita canonică în Arhiepiscopia Râmnicului.

Dimineață Preafericirea Sa a participat la Sfânta Liturghie oficiata la biserica Mănăstirii Hurezi, din eparhia Râmnicului, informează Radio TRINITAS.

In cadrul slujbei Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit celor prezenți despre seminificația plidei samarineanului milostiv, dar și despre începutul postului Nașteri Domnului: „Evanghelia de astăzi este plină de învățături duhovnicești, ea se referă la pilda samarineanului milostiv, pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos a rostit-o și a arătat-o ca un îndreptar pentru viața noastră creștină și în același timp ca o tâlcuire a tainei mântuirii neamului omenesc. Astăzi este și ziua de început a postului sărbătorii Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, sau Postul Crăciunului. Atât pilda samarineanului milostiv, cât și sărbatoarea pomenirii Sf. Cuvios Paisie de la Neamț ne ajută să ne pregătim pentru această perioadă, să înțelegem semnificația ei duhovnicească, ca un urcuș interior spre cer, prin rugăciune, prin meditația asupra sensului vieții noastre creștine, prin citirea Sfintelor Scripturi și citirea Vieților Sfinților, prin fapte de milostenie. Prin toate aceastea ne pregătim să primim în peștera sufletului nostru pe Hristos Domnul, care se naște duhovniceste, în fiecare crestin potrivit râvnei, și credinței și intensitații sale de iubire fata de Dumnezeu și față de oameni.”

Comentarii Facebook


Știri recente